Invigningen i Lund på Käkkirurgiska kliniken
”Whispering”, en schlagerdänga från förra seklets trettiotal ljöd i korridorerna på Käkkirurgiska Kliniken i Lund en måndagskväll i junimånad. En mässingsorkester under ledning av själva klinikchefen svarade för invigningen av den uppfräschade kliniken. Musiken blandades med tal från ”bandledaren”, vilket uppskattades av alla de besökare som med överräckande av blommor och annat, såg till att göra invigningen till en festlighet. Till stor del bestod publiken av folk som varit delaktiga i skapandet av den nya kliniken och givetvis leverantörer av klinikinredningen och -utrustningen.

Design ligger ju i tiden. Och, det är precis vad det handlar om på denna klinik. Designen i dess helhet vittnar om väl genomtänkta idéer från de som haft det övergripande ansvaret för skapandet av kliniken.

Läckert, inbjudande och oförutsägbart - kvalitéer som inte ofta förknippas med en klinik, dit inte allt för många ”går med lätta steg”. Med en väl genomtänkt men ändå djärv design, har man lyckats att skapa spännande och därmed annorlunda rumskaraktärer på Lunds Käkkirurgiska klinik.

Inredningen som kommer från Redent, går i minimalismens tecken och färgen är vit med inslag av krom och rostfritt. Man kan tycka att här finns fortfarande en tendens till konservativt tänkande vad gäller den grundläggande färgskalan i behandlingsrummen. I själva verket är det ett mycket väl genomtänkt val eftersom inredningen skall hålla i många år framöver. Med valet av ”kryddiga” färgsättningar på stolar och andra detaljer upp till bas­inredningen, skapar man faktiskt lite av en humoristisk stämning i rummen. Positivt både för klinikpersonalen och för patienten!

Vackert var också att se det helt blomsterfyllda välkomstbordet, som inledningsvis innehöll förtäring, men mot slutet av dagen var fyllt av vackra blomsterbuketter från de speciellt inbjudna gästerna. Samtalen mellan personalen och gästerna vittnade om att invigningen allt igenom blev lyckad. Imponerande, smakfullt, vågat var ord som förekom flitigt. Kul för personalen och kul för leverantörerna!

Invigning mottagning Inredning Stol